Összes

Művészeti nevelés

A Kertész László Városi Könyvtár által meghirdetett nyári olvasópályázat vidám eredményhirdetésén vettünk részt október 3-án és 4-én  délután.

Az 1. és 2. osztályosoknak meghirdetett  kategóriában  iskolánkat hét második osztályos tanuló

képviselte . Zabos Viktor II. helyezést, Varga Lili és Varga Benedek Csaba  III. helyezést értek el.

A 3-4. osztályos kategóriában 16 tanuló készített pályamunkát.  Drén Rozi 4. b osztályos tanuló II. helyezést, Csukás Ábel 4. a osztályos tanuló III. helyezést ért el. Vass Viktória 4. a osztályos tanuló az olvasmányhoz készített illusztrációjáért különdíjban részesült .

Minden gyerek készített illusztrációt a pályázat részeként, melyek a képek között láthatók.

Minden gyereknek gratulálunk, köszönjük a munkájukat, és azt is, hogy iskolánkat méltóképpen képviselték az idén is városunkban. Tudjuk, hogy a szülők motiválása és segítsége nélkül a pályamunkák nem készültek volna el, így az Ő munkájukat is köszönjük szépen.

 

olv1

olv2

Őszanyó nyomában…

   2015.október 9-én az alsó tagozatos tanulók  „Őszköszöntő Forgatagon” vehettek részt iskolánkban. A színes programok között mindenki megtalálta a kedvére való szórakozást, ami persze újabb ismeretek megszerzésével is járt.
Előzetes feladatként a nagyobbak plakátokat készítettek az itthon telelő madarakról, a téli etetés módjairól. Az alkotásokból kiállítást rendeztünk.
A kisebbek elkészítették Őszanyó ruháját, megfestették az őszi színekben pompázó erdőt. Nemcsak az ebédlő volt tele gyermek zsivajjal, hanem az iskola udvara is. Legnagyobb élményt az ugráló vár jelentette, a hangulatot a táncház fokozta, nagy izgalommal járt az osztályok közötti ügyességi vetélkedő is.
Meghívott vendégeink – a nagycsoportos óvodások – is gazdag élményekkel és a tanulóink által készített kis ajándékkal térhettek haza.
A felsősök is kivették részüket a forgatagban. Munkájuk nyomán sokféle színes, vitaminokban gazdag saláta készült, ami nagyon kelendő volt az iskola tanulói körében.   Ez a sokféle játékos feladat alkalmat adott arra, hogy észrevétlenül megtapasztalják, elsajátítsák az évszakkal kapcsolatos ismereteket, közelebb hozzuk hozzájuk a természetet, felhívjuk figyelmüket az egészséges táplálkozásra.

Azt gondolom, hogy az iskola és tanító kollégák segítségével egy igazán sikeres és élményekkel teli délutánt tudhattunk magunk mögött.

Győri Imréné
    szervező

oszikep2

Nyári napközi

Már második alkalommal  került megszervezésre iskolánkban a tanévet követő nyári napközi. Új és ismeretlen érzés volt a gyerekeknek az, hogy az iskolát nem csak tanulásra használhatják. A szabadidő hasznos és tevékeny eltöltését gyakoroltuk, sokféle kézműves tevékenység megismeré-sével. Készítettünk fűbabát, festettünk kavicsot, batikoltunk, nemezeltünk, barkácsoltunk virágot, alkottunk ékszereket levegőn keményedő gyurmából, festettünk farönköket. A testmozgást sem hanyagoltuk el, hiszen az udvarunk egy hatalmas játszótérré változott ahol görkoriztunk, fociztunk és fogócskáztunk és volt, hogy papírhajó csatát vívtunk. Kellemes emlékként őrizzük azt, amikor elsétáltunk egy lovas tanyára, ahol a bátrabbak lovagolhattak, de emellett megnézhettünk egy csomó kedves állatot is. Bár nagyon meleg volt, mégis jól éreztük magunkat! Új barátságok születtek és kellemesen tölthettük el ezt a hetet.

 

 nyari2